Članki

PRIČAKAJMO BOŽIČ SKUPAJ!
 

 

Bolj kot katerikoli čas v tekočem letu, decembra posvetimo pozornost okrasitvi doma. Adventni venčki, venčki na vratih, jelka, okraski, girlande, lučke, posebej razkošno dekorirana miza za božično večerjo, … to je samo nekaj različic s katerimi naše stanovanje dobi čisto drugačno podobo, kot je ostale dni v letu. 
 
Več na strani:

 

Novi laminati - drzni in ekskluzivni

Vedno več ljudi si želi oblikovati svoj osebni prostor – tudi na tleh. Da bi izpolnili te želje je Parador razvil kolekcijo EDITION – dizajnersko oblikovani parketi in laminati skupaj z najvplivnejšimi mednarodnimi dizajnerji kot so: Ben van Berkel,  Konstantin Grčič,  Ora Ito,  Jean M. Massaud,  Karim Rashid,  Mateo Thun

Skupaj z vrhunskimi mednarodnimi oblikovalci, je Parador z laminatom EDITION prešel na naslednjo višjo stopnjo. Laminat te zadnje generacije je izraz sodobnega sloga zavesti.
Laminatna tla izgledajo fascinantno - izključno za vse tiste, ki dopustijo, da se prepustijo svojemu ekskluzivnemu in preudarnemu okusu.
Omenjene artikle lahko vidite v prodajnih salonih Kalcer.

 -Jean M. Massaud- Ben van Berkel Mateo Thun

 - Ora Ito 

 - Konstantin Grčič  
 - Mateo Thun
- Karim Rashid
 

BARVE V PROSTORU

 

 

Barve imajo pri opremljanju stanovanja ali hiše zelo pomembno vlogo, saj predstavljajo prvi viden vtis o prostoru, v katerega vstopimo. Prostor v katerem živimo nam dandanes mora nuditi raznoliko uporabo, nam služiti kot dom, kjer spimo, se prehranjujemo, … a hkrati nam služi kot pisarna, knjižnica, sprejemnica gostov, majhen otroški vrtec,..
Z barvami lahko dramatično spremenimo vsak prostor v našem domu. Barve imajo moč , da poživijo vsak prostor, mu dajo energijo, izboljšajo razpoloženje in okrepijo duha.

 

Več na strani:

OPTIČNI UČINKI BARVE V PROSTORU

 
Z barvo in različno svetlobo lahko ustvarimo posebna vzdušja v prostoru. Lahko poudarimo ali prikrijemo dejansko velikost prostora. Tako lahko na primer dolg hodnik »skrajšamo«, da na koncu hodnika uporabimo temno ali močno barvo ali obesimo veliko in atraktivno sliko, ki privlači naš pogled, na tleh lahko uporabimo prečni ali mrežast vzorec, itd.

Izbira toplih barv navidezno zmanjšuje dejansko velikost prostora ter zbližuje elemente v prostoru, medtem ko hladne barve navidezno povečujejo prostor ter elemente oddaljujejo.

 

Več na strani:

 

Podstrani (3): Barve Božič Članki - PDF
Comments