Članki‎ > ‎

Božič

PRIČAKAJMO BOŽIČ SKUPAJ!

 

Bolj kot katerikoli čas v tekočem letu, decembra posvetimo pozornost okrasitvi doma.  Adventni venčki, venčki na vratih, jelka, okraski, girlande, lučke, posebej razkošno dekorirana miza za božično večerjo, … to je samo nekaj različic s katerimi naše stanovanje dobi čisto drugačno podobo, kot je ostale dni v letu. Ponavadi v začetku decembra pregledamo škatle s shranjenimi okraski, naredimo malo inventuro, kaj bo ostalo in kaj ne. Odločimo se, katere kvalitetne dekoracije bodo ostale, druge pa kupimo nove ali jih naredimo. Odločamo se ali bo ostalo pri čisto klasičnih dekoracijah, ali pa bomo  izbrali kaj bolj drznega. Mogoče namesto jelke veliko vazo v kateri bodo bele veje, na njej pa črno – rdeči okraski?  Vsekakor so to sladka zadovoljstva vseh nas, ki imamo radi ta praznični čas in ki se s tem zelo radi ukvarjamo. Kakorkoli - potrebno je, da pri tem ustvarjanju pustite domišljiji prosto pot, da se zraven zabavate in uživate!
 
OKRASITEV JELKE

Božič je za večino ljudi najljubši praznik. To je čas, ko se družine dobijo skupaj in se veselijo počitnic in praznovanja. Okrasitev stanovanja ali hiše je pomembna, saj si želite, da bi se počutili bolj praznično in razkošno glede na ostale dneve v letu. 

Modni trendi praznične okrasitve jelke in aranžmajev so letos v temno vijolični barvi in srebrni barvi, ta izbira je zelo lepa in glamurozna, če pa boste izbrali namesto (zelene) jelke bele veje, bo vse skupaj dobilo bolj moderen in eleganten nadih. Namesto srebrne lahko izberete zlate okraske. Vijolična je letos popularna tudi v svetu mode, prav tako v opremi stanovanja ali terase in vrta. Enako lepa za okrasitev stanovanja ali hiše je kombinacija od bronaste palete do zlate – v vseh odtenkih. Ali pa temno zelena z zlato. Modni so tudi okraski v svetlo zeleni barvi.
S klasično kombinacijo rdeče in zlate ne morete nikoli zgrešiti, saj je večna – tradicionalna. Če pa bi želeli modernejši in drznejši aranžma, mu dodajte kakšen okrasek v drugi barvi (temno zeleno, temno vijoličasto ali nekaj okraskov v bleščeči črni). Pri  dekoraciji je potrebno, da ste pozorni, da ne bo okraskov preveč, saj bo tako lahko izgledalo preveč kičasto, če pa bo vsega premalo, pa lahko dobi »reven« izgled. Priporočam, da se z dekoracijo ozirate na barve, ki jih imate v prostoru.

 

Vir slik: istockphoto, shutterstock

www.notranjaoprema.si

 

 

 

 

 

 

 

DOMA IZDELANI OKRASKI  

 

Okrasitev stanovanja ali hiše za božič lahko drago. Obstaja veliko načinov, kako lahko okrasite svoj dom za nizko ceno in vseeno bo videti absolutno fantastično. Naravni elementi so najboljše stvari, ki jih lahko uporabite za dekoracijo prazničnih dni. Veliko stvari, ki jih lahko uporabite so storži, veje, vrvi, školjke, nabrano kamenje, suho cvetje, itd.

Lahko poiščete navdih na prostem v gozdu ali parku. Odpravite se na sprehod, naberete borove storže, smrekove, zanimive vejice itd. Storže pobarvate z zlatim ali srebrnim razpršilom ali rdečim, dodate še malo snega v razpršilu ter pustite da se dobro posuši (ali pa jih popršite samo z snegom). Uporabite jih lahko na jelki namesto okraskov ali na vejah v vazi, lahko pa jih aranžirate v košari, škatli, v veliki vazi, na okrasnem krožniku, ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
Comments