Feng shui

Pravilna razporeditev prostorov in pravilna izbira pohištva ter notranje opreme 

po načelih Feng šuija, prinašata srečo in udobje, ter pospešujeta uresničevanje življenjskih ciljev.

Te metode uporabimo:
· za izboljšanje ozračja v prostorih v katerih se največ zadržujemo (stanovanje, delovni prostor, poslovni prostor, …); 
· za širjenje poslovnih dejavnosti ali dober začetek novih poslovnih poti; 
· za harmoniziranje dinamičnih razmerij med osebami (v kuhinji, jedilnici, spalnici, dnevni sobi,… na delovnih mestih, …); 
· za izbiro barve oblačil; 
· itd
 

 

Šola oblike - 5 živali

 

Šola oblike je bila prva šola, ki je zbrala podatke o konfiguraciji pokrajine in jih je uporabila v domovih in tudi v prebivališčih za mrtve. Razvila se je v jugozahodnih delih gorate Kitajske. Zelo velika je podobnost med tem, kako se pretakajo energije po pokrajini in razumevanjem akupunkture, to je pretakanjem energije po meridianih v telesu. Feng shui oblika se začne z opazovanjem lege zemljišča, s topografijo, ki obkroža hiše ali poslovne zgradbe, kjer živimo in delamo. Če živite na podeželju, so to hribi in gore, ravnine, vzpetine, reke in vodovja, skratka vsi naravni pojavi v okolju. Če pa živite v mestu, pa so to zgradbe, ki jih je zgradil človek, namesto gora opazujemo zgradbe, namesto rek pa preučujemo ceste ali mestne arterije.

 

Šola kompasa in šola energije (vzhodno - zahodni sistem) ter  zvezdasta bagua mreža

Ta šola se je razvila v jugovzhodnih delih Kitajske, kjer ni bilo gora in razgibane pokrajine. Poleg osnovnih iztočnic šole oblike (ki se vedno upošteva kot prva) so mojstri klasične šole kompasa uporabljali tudi astrologijo.

Mojstri feng shui-ja že stoletja uporabljajo poseben kompas imenovan luo pan, ki je nepogrešljivo orodje še dandanes pri nekaterih azijskih mojstrih. Veliko pa jih je zaradi natančnosti zamenjalo kompase stare šole s sodobnejšimi – zahodnjaškimi. Pri delu s kompasom uporabimo razdelitev na 8 enakih segmentov po 45° v krogu. Upošteva se dejanska orientacija tlorisa glede na sever in je zato zelo natančna metoda, uporabimo pa jo za Feng shui sisteme: materiali po smereh neba, vzhodno - zahodni sistem in sistem letečih zvezd.
Prvi krog vsebuje osem smeri neba, štiri glavne - jug, sever, vzhod in zahod – in štiri pomožne smeri – jugovzhod, jugozahod, severovzhod in severozahod. Za vsako smer so narisani ustrezni trigrami, ti namreč sestavljajo večino temeljnih pravil feng shuija.
 

Poleg smeri neba, petih elementov in najboljših usmeritev za vsakega posameznika je potrebno razumeti odnose med trigrami, elementi in smermi.

 

Uporaba elementa v notranjem opremljanju:

Z uporabo petih elementov in OSEBNEGA elementa človeka (ki ga določimo glede na rojstni datum), lahko kreiramo prostor, v katerem se bodo osebe počutile srečno, polni energije in v harmoniji z ostalimi stanovalci.
 

Pravilna razporeditev prostorov in pravilna izbira pohištva ter notranje opreme po načelih Feng šuija, prinašata srečo in udobje, ter pospešujeta uresničevanje življenjskih ciljev.

 

 
 

 

 
 
 
 
Podstrani (1): Domov
Comments