O podjetju‎ > ‎Dejavnost & Svetovanje‎ > ‎Feng shui‎ > ‎Domov‎ > ‎Projekti‎ > ‎

Stanovanje v Ljubljani

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Notranja oprema

stanovanja v Ljubljani

Stanovanje je veliko 45 m2 in ima atrij v velikosti 12 m2. V stanovanju živita lastnica in njen fant, oba še študirata in si zaenkrat ne mislita ustvarjat družine. Naročnica je želela imeti notranjo opremo kuhinje, jedilnice in dnevne sobe v rdeče - beli kombinaciji. 
 
Celotna zasnova notranje opreme stanovanja je minimalistična, elegantna in predvsem funkcionalna.

Jedilnica. Stene so bele, razen stene pri jedilni mizi, ki je za popestritev prostora dobila rdeče črte, ki prostor povišajo in mu dodajo dinamičnost. Prostor za jedilno mizo je v dnevni sobi za sedežnim delom. Izbrali smo prosojno steklo z krom ohišjem in stole iz rdečega usnja, ki se lepo povežejo z dnevnim prostorom in kuhinjo. V jedilnici je tudi nižja bela (visoki sijaj) komoda, da so vsi jedilniški pripomočki na dosegu roke.

Dnevni prostor. Minimalistišna omarica (visoki sijaj) za TV ekran je nizka, na krom nogicah, zaprta in sega čez vso dolžino stene. Mizica - visoki sijaj, odlagalna površina je steklena. Je na kolescih, tako, da si jo lahko stanovalca po prostoru premikata. Nizka a udobna usnjena sedežna garnitura je rdeča. Izbrali smo rdeče belo preprogo, ki dnevni prostor poveže hkrati pa navidezno loči od ostalega. Z rdečo barvo smo to notranjo opremo lepo povezali v celoto, v prostor smo vnesli toplino in živahnost. Visokim elementom smo se izognili, ker bi prostor vizualno pomanjšali. Uporabili smo materiale - visoki sijaj, ki odsevajo svetlobo ter optično povečajo globino prostora. Dodatna prednost dnevnega prostora je, da ima velika okna - od stropa do tal, ki v prostor vnesejo veliko svetlobe (poslabša pa se možnost opremljanja). 
 
Kuhinja je bela visoki sijaj, globina pulta 60 cm, delovna plošča melirana svetlo siva. Na steni je steklo z (nalepko na zadji strani) padajočimi jagodami v vodo. Rdeče jagode popestrijo prostor in ga hkrati naredijo malce hudomušnega, a se barvno povežejo z dnevnim prostorom. Zgornje omarice segajo do stropa, tako se je pridobil odlagalni prostor. Vgradne lučke so na visečih omaricah, na stropu usmerjeni reflektorji. Kuhinja je zaradi čistih in gladkih elementov (brez ročajev) zelo enostavna za vzdrževanje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V spalnici na prvi sliki je prikazan izgled sobe z obstoječim parketom, na naslednji sliki je uporabljen parket Wenge in belo visoki sijaj pohištvo, na tretji sliki je uporabljen parket beljen hrast in pohištvo v Wenge barvi. 
Pod pohištvom in posteljo so vgrajena svetila, ki nam dajo občutek lebdečega pohištva. Na steno je dodana slika v mehkih zlato - rjavih tonih.
Podstrani (1): Kopalnica 1
Comments