Zanimivosti

Fabio Novembre za CAPPELLINI - organske mizice

Preberite več na: http://notranjaopremastanovanja.blogspot.com/2010/06/fabio-novembre-za-cappellini-organske.html

 ****************************************************************

 Razstava, ki jo je oblikoval Karim Rashid

Razstava, ki jo je oblikoval
Karim Rashid - “Smart-ologic Corian Living” se je odvijala skozi "Milano Design Week 2010". Razstava pokaže mehke organske oblike, ki so realizirani z materialom za ustvarjanje čutnega življenjskega okolja, za prostor, ki odraža digitalno - tehno-organski svet - v katerem živimo, in vzbuja alternativen način doživljanja domačega okolja. http://notranjaopremastanovanja.blogspot.com/2010/06/blog-post.html
 
*******************************************************************************
 
Vedno več ljudi si želi oblikovati svoj osebni prostor – tudi na tleh. Da bi izpolnili te želje je Parador razvil kolekcijo EDITION – dizajnersko oblikovani parketi in laminati skupaj z najvplivnejšimi mednarodnimi dizajnerji kot so:
Ben van Berkel,  Konstantin Grčič,  Ora Ito,  Jean M. Massaud,  Karim Rashid,  Mateo Thun.
 
 
*****************************************************************************
 

Stene "oblečene" v usnje

 
 Usnje je naravni material in prav te naravne lastnosti ga naredijo udobnega in prijetnega. Dolgo je veljalo za luksuz pri oblačilih, nato so ga začeli uporabljati (zraven sedežnih garnitur) še za oblačenje pohištva (mize, omare, komode,…), zadnjo leto pa so ga dizajneri namenili tudi za stilne stenske obloge in za tla. Tako lahko z njimi popestrite dnevno sobo, spalnico, pisarno, poslovne prostore ali celo kopalnico (paziti, kje ga dodamo, da se ne zmoči). Italijansko podjetje Studioart je ustvarilo usnjene panele, ki vsebujejo trendovske vzorce (različnih smeri usnja in oblik) in so na voljo v različnih dimenzijah in elegantnih barvah.
 
 ******************************************************************************

Včasih so bile kopalnice v hišah in stanovanjih potisnjene nekam v ozadje, uporabljali pa smo jih bolj za umivalnice in pralnice, danes pa so postale vse bolj oaze miru, prostor sprostitve, počitka in užitkov. ....
Za novo kopalnico je dobro izbrati notranjo opremo enostavnih oblik, in nevtralne barve, saj lahko s kopalniškimi elementi in sanitarno opremo izoblikujemo končno podobo kopalnice hkrati pa jo kasneje z zamenjavo kakšnega elementa, ogledala ali drugih dodatkov skoraj popolnoma prenovimo. Pri opremi kopalnice naj se vedno upošteva funkcionalnost in potrebe vseh družinskih članov.

 
*******************************************************************************


 
 
 
 
Comments